Leikki-, liikunta- ja puistokalusteiden värit

Puuosat yleisesti

Tuotteiden puurungot ovat valmistettu männystä. Mänty on sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävä materiaali. Sen käyttöiäksi on arvioitu 10–20 vuotta, kunhan ulkona sijaitsevissa telineissä käytetään kyllästettyä puuta ja ne huolletaan asianmukaisesti. 


Kestävyyden lisäksi männyn tärkeä ominaisuus on sen ympäristöystävällisyys: raaka-aineena sen hiilijalanjälki on negatiivinen.  Käytämme ainoastaan sertifioiduista metsistä kaadettua puuta, mikä tarkoittaa sitä, että materiaali on varmistetusti ekologisesti tuotettua. Tällä hetkellä käyttämämme PEFC™-sertifikaatti on maailman käytetyin sertifikaatti ja sen voivat myöntää ainoastaan riippumattomat auditoijat. Lisäksi sertifioitujen metsien käyttöä seurataan tarkasti.
Leikkivälineiden materiaalit

Metalliosat 

Metalliosat ovat joko ruostumatonta terästä, anodisoitua tai maalattua alumiinia, kuumasinkittyä terästä tai LappCoat-käsiteltyä terästä. Metalliosat kestävät erinomaisesti säätä ja ovat ulkonäöltään viimeisteltyjä. 

Korkeapainelaminaattilevyt 

Levyinä käytämme erittäin lujia, kestäviä ja laadukkaita korkeapainelaminaatteja.

Tuotekyltti

Kaikissa tuotteissamme on tuotekyltti. Kyltistä selviää tuotteen tarkka malli, jolloin varaosien ja huollon tilaaminen on helppoa.

Köydet ja verkot

Käyttämämme köydet ja verkot ovat teräsvahvistettuja. Ristiliitoksissa on käytetty ruostumattomia teräsliitoksia. Kiinnitysosissa on käytetty lujia muovilaatuja, ja suurille kulmamuutoksille altistuvissa liitoksissa nivelleltyjä kiinnikkeitä.

Keinun ketjut

Kaikkien keinuketjujen materiaalina on kiillotettu austeniittinen ruostumaton teräs. Langan vahvuus on 6 mm.

Keinulaakerit

Keinulaakerin päämateriaali on valettu ruostumaton teräs, joka on passivoitu korroosiota vastaan. Laakeri on äänetön ja erittäin kestävä sekä mekaanista että ympäristöolosuhteista aiheutuvaa rasitusta vastaan. Keinulaakerimme on markkinoiden kestävin, mistä kertoo äärimmäisen jämäkkä ja tukeva rakenne. Laakeri ei vaadi varsinaista huoltoa, mutta se on helppo irrottaa työkaluin esimerkiksi kausisäilytystä varten.

Keinun ketjujen suojat

Kaikkiin keinuistuimiimme kuuluu aina muoviset ketjun suojat, jotka suojaavat lasta ja ovat miellyttävän tuntuiset käytössä.

Puuliukumäki teräspinnalla

Puuliu’un runko on monikerroslaminoitua liimapuuta, jonka päällimmäinen kerros on suojaavaa korkeapainelaminaattia. Tämä pidentää liu’un käyttöikää ja estää samalla tikkujen joutumista lasten käsiin. Liukupinta on 2 mm paksua, ruostumatonta terästä. Melutasoltaan matala puuliukumäki on huollettuna pitkäikäinen.

Kiinnitystarvikkeet

Kiinnitystarvikkeet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai kuumasinkitystä teräksestä. Ø8 mm ruostumattomat teräsruuvit ovat erityisesti suunniteltu asentamista helpottamaan. Ne eivät liu’u käytössä. Lisäksi ruuvin muoto on suunniteltu niin, että se vähentää puun halkeamista.

Rouhekumiosat

Carousel käyttää osassa tuotteita rouhekumista valmistettuja komponentteja. Komponentit ja komponenteissa käytettävä materiaali koostuu kumirakeista, jotka liimataan säänkestävällä liimalla. Rouhekumiosien materiaali on kierrätys-kumirouhetta ja luonnonkumimateriaalia.

Lisäosat

Käytämme vain laadukkaita lisäosia kaikissa tuotteissamme. 

Liikuntavälineiden materiaalit

Liikuntavälineiden päämateriaali on ruostumaton teräs. Ruostumattoman teräksen pinta on kirkas ja peilimäinen ja on siten helposti puhdistettavissa. Puuosat ovat mäntyä. 

Careena -palloiluareenan päämateriaali on painekyllästetty mänty. Areenan päätyjen yläosissa on käytetty vaneria, joka kestää erinomaisesti kovatkin palloniskut. Areenan lisävarusteina käytetään vain laadukkaita ja kestäviä materiaaleja. Esimerkiksi koripallotelineen sukka on valmistettu teräksestä taaten pitkän käyttöiän. 
Puistokalusteiden materiaalit

Metalliosat

Metalliosat ovat joko kuumasinkittyä tai LappCoat-käsiteltyä terästä. Metalliosat kestävät erinomaisesti säätä ja ovat ulkonäöltään viimeisteltyjä.

Kiinnitystarvikkeet

Kiinnitystarvikkeet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai kuumasinkitystä teräksestä.

Tilaa uutiskirjeemme